Trifa: ”En utmaning att driva apotek”

Att möta människor och hjälpa dem till en bättre hälsa är det viktigaste. Det säger Trifa Ismail som driver apoteket Årsta.
– Det bästa med att äga ett apotek är utmaningen, säger hon.

Trifa Ismail, 31, startade apoteket Årsta i Uppsala för fyra år sedan. Hon bor själv i Uppsala och valde att inrikta sig mot apotek och läkemedel redan på gymnasiet.

– Jag läste till apotekstekniker på gymnasiet. Men jag ville lära mig mer om läkemedel, därför valde jag att läsa vidare till receptarie på Uppsala universitet efter studenten.

Ett par år efter studierna valde hon att starta upp sitt eget apotek. I dag kan kunder hämta ut sina receptbelagda mediciner, köpa noggrant utvalda produkter och få professionell rådgivning hos Trifa.

Läkemedel är en viktig del av hälsan

Att driva ett apotek kan vara klurigt.

– Det är ett stort ansvar, samtidigt som det är både roligt och givande. Läkemedel är en viktig del av hälsan och jag tycker om att hjälpa människor till en bättre läkemedelsanvändning. Man arbetar med människor som behöver hjälp eller råd, så för att kunna göra ett riktigt bra jobb tycker jag att man ska brinna för det man gör, ha ett gott tålamod och kunna se till kundens behov.

Viktigt med bra apotek

Om hon inte startat sitt apotek tror Trifa att hon i dag hade jobbat antingen på ett läkemedelsföretag eller med läkemedelsgenomgångar på sjukhus.

– Jag kan inte tänka mig att jobba med något annat än läkemedel. Det är viktigt med bra apotek och att vi som arbetar där möter patienter och hjälper dem till en bättre hälsa. Det är en utmaning att driva ett apotek. Men jag gillar utmaningar.