Hanna: ”Ingen dag är den andra lik”

– Att få göra skillnad och hjälpa människor att tillfriskna.
Det är något av det bästa med jobbet, enligt Hanna.
Hon jobbar som chef på ett apotek där hon också är bemanningskoordinator. Hanna är utbildad apotekare. 

Varför valde du att läsa till apotekare?

– Jag gillade att apotekarutbildningen är så bred. Jag har alltid tyckt om de naturvetenskapliga ämnena, utbildningen verkade rolig och så kan man jobba inom många olika områden.

Vilka är fördelarna/nackdelarna med yrket?

– Fördelarna är att yrket är så varierat. Ingen dag är den andra lik. Sedan älskar jag att man får träffa så mycket människor hela dagarna! Vi möter ofta människor som är svårt sjuka och det kan vara lite påfrestande ibland. Men det finns också något fint i att veta att vi gör skillnad och kan hjälpa människor att tillfriskna.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Mina arbetsdagar är väldigt olika! Större delen av varje dag tar jag hand om kunder som vill hämta ut sina läkemedel på recept eller få råd kring egenvård. Den delen tycker jag är den viktigaste med mitt yrke. Som apotekschef har jag också personalansvar, budgetansvar och ser till att vi följer alla lagar och regler. Det är viktigt för mig som chef att se till att vi alla jobbar mot samma mål. Jag tycker det är roligt att kunna hjälpa andra att utvecklas inom sitt yrke.

– Eftersom jag även har rollen som bemanningskoordinator fungerar jag lite som spindeln i nätet när det gäller bemanningen i hela regionen. Det betyder en hel del samtal med mina kollegor som är chefer på andra apotek. Jag har alltså många bollar i luften och gör massor av olika saker varje dag, men den viktigaste delen är att ta hand om våra kunder.