Hanna: ”Ingen dag är den andra lik”

Att få göra skillnad och hjälpa människor att tillfriskna är något av det bästa med jobbet enligt Hanna. Hon jobbar som chef på ett apotek där hon också är bemanningskoordinator. I ryggen har hon en utbildning till apotekare. 

Varför valde du att läsa till apotekare?

Jag tyckte apotekarutbildningen verkade passa mig eftersom den är så bred. Jag har alltid tyckt om de naturvetenskapliga ämnena och det verkade som en rolig utbildning samt att man kan jobba inom så många olika områden.

Vilka är fördelarna/nackdelarna med yrket?

Fördelarna med mitt yrke är att det är så varierat och ingen dag är den andra lik. Sedan älskar jag att man får träffa så mycket människor hela dagarna! Vi träffar ofta människor som är svårt sjuka och det kan vara lite påfrestande ibland, men det finns också något fint i att veta att vi också gör skillnad och kan hjälpa människor tillfriskna.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

En arbetsdag kan se väldigt olika ut! Det jag gör större delen av varje dag är att ta hand om kunder som vill hämta ut sina läkemedel på recept eller få råd kring egenvård. Det är den delen som jag tycker är den viktigaste med mitt yrke. Som apotekschef har jag personalansvar, budgetansvar och ansvarar för att vi följer alla lagar och regler som finns. Det är viktigt för mig som chef att se till att vi alla jobbar mot samma mål och jag tycker det är roligt att kunna hjälpa andra att utvecklas inom sitt yrke.

Eftersom jag även har rollen som bemanningskoordinator fungerar jag lite som spindeln i nätet när det gäller bemanningen i hela regionen. Det betyder en hel del samtal med mina kollegor som är chefer på andra apotek som behöver hjälp med bemanning. Jag har alltså många bollar i luften och gör massor av olika saker varje dag, men den viktigaste delen är att ta hand om våra kunder.